contact

Meer weten over Het Laatste Eiland?

Schrijf een handgeschreven brief naar onderstaand adres.

Een email is altijd sneller!

FAQ
 • Wanneer is Het Laatste Eiland?

  Het Laatste Eiland vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 van 12.00 tot 21.00 uur.

 • Waar vindt het Laatste Eiland plaats?

  Het Laatste Eiland vindt plaats op het eiland Tiengemeten in het Haringvliet.

 • Hoe kom ik naar Het Laatste Eiland?

  Met de auto
  Vanaf de ring Rotterdam (A15) of vanuit Zierikzee / Breda rij je over de A29 tot de afslag Numansdorp-Zuid-Beijerland. Volg de richting Zuid-Beijerland tot je de borden naar veerpont Tiengemeten ziet. Volg vanaf hier de gele borden naar de HLE parkeerplaats.

  Op de fiets
  Het dichtstbijzijnde knooppunt van het Fietsroute netwerk is nummer 7. Volg vanaf dit punt de Dwarsweg richting Nieuwendijk. Aan het einde van de Dwarsweg sla je linksaf de Nieuwendijk op. Na circa 1 km zie je gebouw De Zeearend rechts op de dijk staan. Ga vóór dit gebouw de dijk af en zie de veerpont naar Tiengemeten gelijk liggen.

 • Hoe kom ik het Het Laatste Eiland op?

  Laat je e-ticket scannen op je telefoon in de haven van Zuid-Beijerland en stap op de pont.

 • Hoe kom ik Het Laatste Eiland af?

  We denken dat je eigenlijk nooit meer het eiland af wilt, maar terug ga je ook gewoon weer met de pont. LET OP: de laatste pont gaat om 22.00 uur!

 • Hoe verplaats ik me op Het Laatste Eiland?

  De echte die-hards komen op hun eigen fiets. We hebben een beperkt aantal eiland fietsen die je kan lenen (zolang de voorraad strekt). Verder adviseren we je wandelschoenen aan te trekken.
   
  Bekijk hier de plattegrond

 • Wat kost een ticket naar Het Laatste Eiland?

  Een dagticket kost € 36,50 per persoon, inclusief € 1,50 service- en transactiekosten.
  Een campingticket kost € 30,- per persoon, inclusief ontbijt. De excursie prijzen beginnen al vanaf €3,-.

 • Waar kan ik een ticket voor Het Laatste Eiland kopen?

  Koop je ticket voor HLE via tickets.hetlaatsteeiland.nl.

 • Kan ik blijven slapen op Het Laatste Eiland?

  Jazeker, zolang de voorraad strekt. LET OP: er zijn maar 70 plaatsen op de camping.

 • Is dit een leuk festival?

  Dit is het allerleukste festival waar je dit jaar naartoe gaat! Trust us.

 • Zoeken jullie vrijwilligers?

  We zoeken zeker enthousiaste vrijwilligers! Vul hier het formulier in, dan neemt onze vrijwilligerscoördinator contact met je op. Mail naar vrijwilligers@hetlaatsteeiland.nl als je vragen hebt.

 • Hebben jullie nog vacatures?

  Op dit moment is ons dream team compleet. We zijn wel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vul hier het formulier in, dan neemt onze vrijwilligerscoördinator contact met je op. Mail naar vrijwilligers@hetlaatsteeiland.nl als je vragen hebt.

 • Zijn kinderen welkom?

  Kinderen zijn natuurlijk welkom op Tiengemeten. Ze kunnen bijvoorbeeld naar Speelnatuur, op zaterdag kun je hier van 10.15 tot 16.45 uur terecht. Kaarten en info vind je hier.
   
  HLE heeft geen speciaal kinderprogramma of opvang.

 • Ik wil graag direct contact met de organisatie, hoe doe ik dat?
 • Ik ben van de pers, heb je een toolkit?
 • Kun je pinnen op Het Laatste Eiland?

  Bij de bar & horeca in de Boomgaard kun je alleen pinnen, bij het Pannenkoekenhuis en de Herberg kun je naast pinnen ook met contact geld betalen. Er is helaas geen pinautomaat op het eiland.

  Campinggasten adviseren we om contant geld mee te nemen.

 • Is er horeca?

  In de haven staat Man met Bril Koffie voor je klaar met de lekkerste koffie om je op gang te helpen. Op het centrale terrein in de Boomgaard hebben wij heerlijke drankjes van de Bloesembar, bier, wijn en lokaal eten van Ratjetoe.
  Midden op het eiland vind je Restaurant ‘Pannenkoeken bij Helènè’, geopend tussen 10.15 en 18.00 uur en op het meest oostelijke puntje het restaurant van Herberg Tiengemeten, geopend tussen 10.30 en 17.00 uur.

 • Is er een tijdschema en/of blokkenschema?
 • Gevonden/verloren voorwerpen op Het Laatste Eiland?

  Als je een voorwerp hebt gevonden of verloren stuur dan een email naar info@hetlaatsteeiland.nl en wij nemen contact met je op. Je kunt het voorwerp ook direct aan één van onze medewerkers geven. Deze zijn te herkennen aan hun crew kleding.

 • Is er een EHBO post?

  Er zijn EHBO’ers aanwezig op het eiland en in het Bezoekerscentrum hangt een AED. In de Boomgaard is een EHBO post. Hulpdiensten kunnen het eiland bereiken in geval van nood maar hebben we een langere aanrijtijd dan op het vaste land.

 • Mag ik mijn hond meenemen?

  Helaas zijn huisdieren niet toegestaan.

 • Is er een plattegrond beschikbaar?

Huisregels Het Laatste Eiland

 
Het Laatste Eiland draait om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met de natuur en al het moois wat deze te bieden heeft. We organiseren dit festival omdat we ervan overtuigd zijn dat ieder mens natuur om zich heen nodig heeft. Hieraan zijn wel een aantal regels verbonden. Zoals je misschien al weet vindt HLE plaats in een beschermd natuurgebied en binnen de grenzen van het Natura2000. Dit betekent dat we niet alleen heel voorzichtig met de natuur om moeten gaan, maar dat ook verplicht zijn vanuit de regelgeving. Het is verboden om in wat voor vorm dan ook schade aan te brengen.
 
 
Op Het Laatste Eiland gelden de volgende regels:
 
Het is niet toegestaan om eigen (sterke) dranken, alcoholische versnaperingen, drugs en maaltijden mee te nemen op de pont en het eiland. Een flesje water, appel of andere snack is wel toegestaan. Glas is niet toegestaan op het eiland. Op het terrein kun je drinken halen bij de bar & eten bij een van de cateraars, alleen betalen met pin.
 
Laat je afval thuis, mocht je toch iets bij je hebben dan graag in de hiervoor bestemde afvalbakken, ook op weg naar huis.
 
Het is verboden om in wat voor vorm dan ook goederen te verkopen op of rondom Tiengemeten.
 
Het is verboden om (promotie)materialen uit te delen. Schoonmaakkosten zullen worden verhaald op de desbetreffende aanbieder.
 
Het kan mogelijk zijn dat je op beeld- en/ of geluidsdragers kan worden vastgelegd tijdens je bezoek en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen.
 
Fotograferen en filmen is toegestaan, echter zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur tijdens het evenement festival ontstaat. Deel de beelden vooral met ons op social media, gebruik daarvoor de hashtag #hetlaatsteeiland2018 en tag ons @het_laatste_eiland
 
Een bezoek aan HLE is op eigen risico.
 
De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van jouw bezoek aan het evenement.
 
Ten allen tijde ben je verplicht de aanwijzingen van de organisatie en beveiliging op te volgen.
 
Voorwerpen die als wapen kunnen dienen zijn verboden op het eiland.
 
Aan personen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol.
 
Op verzoek van barmedewerkers is legitimeren verplicht bij aanschaf van alcohol.
 
Het is wettelijk verboden om illegale middelen zoals drugs bij je te hebben of te verhandelen. De beveiliging zal hierop controleren. Tevens zijn overige geestverruimende middelen (waaronder o.a. lachgaspatronen) niet toegestaan op het terrein.
 
Tiengemeten is ook gewoon Nederland, dus neem een geldig legitimatiebewijs mee.
 
Schade of verlies van eigendommen is voor eigen risico, de organisatie stelt zich hier niet voor aansprakelijk.
 
Overtreding van deze huisregels kan weigering of uitzetting tot gevolg hebben.
 
Tussen zonsondergang en zonsopgang is Tiengemeten een stiltegebied, houd daar rekening mee op weg naar huis en op de camping.